Bio

Terwijl minaretten opriepen tot gebed zag Bas het levenslicht op een warme oktober ochtend in 1978 te Casablanca. Aangezien Bas geen ochtendmens ben zette ik het op een blèren en bleek een gave te hebben voor het produceren van geluid. Blèren werd babbelen en na woorden kwamen zinnen. Mondigheid gecombineerd met een rijke fantasie leidde ertoe dat verhalen vertellen een hobby werd. Zelf bedachte sprookjes op de achterbank, André van Duin imitaties en maatschappelijke discussies in de klas, waren het gevolg.

Mijn hele basisschooltijd heb ik met mijn ouders en twee broertjes in Afrika gewoond. Daarna ben ik via Arnhem (vwo), Maastricht (Studie), Utrecht (samenwonen) beland in Den Haag (baan). Het werkende leven heeft mij al doen kennismaken met ambtelijke vergadercircuits, achterkamertjes van het binnenhof, filedrukte op de A4 en te lange internationale conference calls.

Ik ben fan van Britse comedy’s, Franse chansons en Italiaans eten. Verder doe ik aan theatersport en houd ik van bordspellen. Ik woon samen met mijn vrouw Kathelijne en onze twee dochters in Den Haag, waar we ook beiden werken. We zijn vaak op het nabije Zuiderstrand te vinden, in ons gezellige buurtje of in een Museum, café of park in de Haagse binnenstad.

Over dingen die ik meemaak, lees en bedenk vertel ik nog steeds graag verhalen. Dit uit zich in: gesprekken, discussies en (Engels- en Nederlandstalige) stand-up-optredens.